Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Zasadili sme vianočné stromčeky pre štátne nemocnice

18-04-2017

Ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná zasadila spolu so zástupcami ministerstva zdravotníctva SR, Lesov SR a Univerzitnej nemocnice Bratislava 150 vianočných stromčekov. Všetky poputujú do štátnych nemocníc.

  • 150 zasadených stromčekov v lesnej škôlke Šajdíkove Humence
  • Spolupráca ministerstiev pôdohospodárstva, zdravotníctva, Lesov SR a Univerzitnej nemocnice Bratislava
  • Lesy SR zásobujú domácnosti  vianočnými stromčekmi v počte 5 tisíc kusov

„Nadväzujeme na milú tradíciu, keď sme uplynulý rok v decembri dodali do nemocníc, detských domovov či sociálnym pracoviskám vianočné stromčeky,“ uviedla Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. „Myslíme na všetkých pracovníkov aj pacientov, ktorým pracovné povinnosti či zdravotný stav neumožnia stráviť najkrajšie sviatky v roku v kruhu svojej rodiny. Darovaním živého voňavého stromčeka im aspoň čiastočne navodíme vianočnú atmosféru. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí prišli, aby podporili dobrú vec. Verím, že sadenie bude pokračovať každý rok.“

„Sme veľmi vďační ministerstvu pôdohospodárstva, chceme aj my priložiť ruku k dielu, zúčastniť sa tejto milej akcie a podporiť túto tradíciu, pretože Vianoce sú, i keď teraz možno o nich hovoriť je trochu predčasné, najkrajším obdobím roka," uviedol Stanislav Špánik, štátny tajomník ministerstva zdravotníctva.

Podľa Miroslava Bdžocha, generálneho riaditeľa Univerzitnej nemocnice v Bratislave, je potešením, že mohli byť na konci minulého roka byť prvou nemocnicou, ktorá získala stromčeky od rezortu pôdohospodárstva: "Pre mňa je to symbolické, to čo sme dostali, dnes radi vrátime, to znamená podujmeme sa na to, aby nové stromčeky vznikli.“

Zástupcovia rezortov pôdohospodárstva a zdravotníctva vysadili približne 150 stromčekov odrôd smrek omorikový, smrek pichľavý a jedľa kórejská. „Šajdíkove Humence sú jedným z 11 škôlkarskych stredísk odštepného závodu Semenoles patriaci Lesom SR,“ upresnil Marian Staník, generálny riaditeľ LESOV SR. Na rozlohe 67 hektárov je v stredisku rozpestovaných celkovo 4,68 milióna stromčekov. Dokopy je v OZ Semenolese na ploche 180 hektárov rozpestovaných 70 miliónov sadeníc. Väčšina sa používa na obnovu lesa, približne 5000 putuje ročne do slovenských domácností ako symbol Vianoc.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood