Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Ministerka Matečná podporila Európsky týždeň mobility, na rokovanie vlády prišla na bicykli

21-09-2016

Pri príležitosti Európskeho týždňa mobility ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná podporila alternatívny a ekologický spôsob cestovania v meste. Na rokovanie vlády cestovala z ministerstva na bicykli. Ministerstvo tiež podporilo kampaň Na bicykli do obchodu.

„Cyklistická doprava je jedným zo spôsobov ako ponúknuť  obyvateľom miest alternatívu voči individuálnej automobilovej doprave, ale je to aj forma zdravého životného štýlu,“ uviedla ministerka Gabriela Matečná. „Cestovanie bicyklom je lacnejšie, zdravšie pre životné prostredie, s bicyklom sa ľahšie zaparkuje a bicykel ako dopravný prostriedok je finančne dostupný širokým vrstvám spoločnosti.“

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka sa zapojilo aj do májovej súťaže Do práce na bicykli. Rovnako sa rozhodlo podporiť aj kampaň Na bicykli do obchodu, ktorá motivuje ľudí, aby nechodili nakupovať všade len autom. Viac ako polovicu nákupov totiž hravo odvezie bicykel. „Keď už pôjdete do obchodu, nezabudnite si kúpiť čerstvé a kvalitné slovenské potraviny,“ vyzvala ministerka Matečná.

Podľa ministerky Matečnej na to, aby sme mohli po meste chodiť na bicykli, je potrebné mať bezpečné cyklotrasy. Tie postupne pribúdajú na celom Slovensku. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka spravuje Integrovaný regionálny operačný program (IROP), v rámci ktorého môžu samosprávy získať prostriedky na výstavbu cyklotrás a budovanie doplnkovej cyklistickej infraštruktúry.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood