Facebook Statistics
Značka Kvality
Lesy, drevo, poľovníctvo

Sekcia obsahuje všetky informácie a dôležité metodické usmernenia, ktoré sa týkajú lesného hospodárstva, spracovania dreva či pozemkových spoločenstiev. Poľovníkom a poľovníckym organizáciám ponúka rôzne usmernenia lovu zvierat, poľovnícku a lesnícku legislatívu, strategické dokumenty a metodické pokyny, správy o lesnom hospodárstve, zoznam odborných lesných hospodárov a zoznamy známych vlastníkov, ktorí o užívacie práva nepožiadali. Na stránke sú zverejnené správy zo zasadnutí Stáleho lesníckeho výboru Európskej komisie.

Štátny podnik Lesy Slovenskej republiky povedie Marian Staník

07-10-2016

Novým generálnym riaditeľom štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky sa stal Marian Staník. Na túto pozíciu prechádza ako doterajší ekonomický riaditeľ podniku.

Vo funkcii tak nahradil povereného generálneho riaditeľa Jozefa Staška. Vo výberovom konaní zvíťazil spomedzi siedmych kandidátov.

„Mojimi cieľmi sú zmena dlhodobej obchodnej politiky podniku s dôrazom na využívanie domácich spracovateľských kapacít, tvorbu pridanej hodnoty na Slovensku a tým reflektovanie situácie na trhu. Potrebné je aj efektívne, transparentné a moderné nastavenie riadiacich procesov spoločnosti. A v neposlednom rade zlepšenie komunikácie Lesov SR k zákazníkom i verejnosti,“ povedal M. Staník. Zmeny obchodnej politiky a zvyšovanie transparentnosti pri predaji dreva už začalo realizovať doterajšie vedenie, ktorého členom bol aj M. Staník.

M. Staník (47) je absolventom Fakulty ekonomiky a riadenia výrobných odvetví Vysokej školy ekonomickej v Bratislave. V minulosti pôsobil na Ministerstve vnútra SR, v Slovenskej sporiteľni, Komerční banke Bratislava, Slovenských telekomunikáciách, Priemyselnej Banke Košice, RM – S-Market, či Železniciach Slovenskej republiky a ďalších spoločnostiach súkromného sektoru, najmä v riadiacich funkciách v ekonomických a finančných odboroch.

Do výberového konania na pozíciu generálneho riaditeľa Lesov SR, š. p., sa prihlásili siedmi uchádzači, okrem Ing. Mariana Staníka aj Ing. René Kozáčik, Ing. Andrej Legiň, Ing. Ján Mičovský, CSc., Ing. Radomír Nečas, Ing. Jozef Staško a Ing. Karol Vinš. Generálneho riaditeľa Lesov SR, š. p., menuje do funkcie minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood