Facebook Statistics
Značka Kvality
Lesy, drevo, poľovníctvo

Sekcia obsahuje všetky informácie a dôležité metodické usmernenia, ktoré sa týkajú lesného hospodárstva, spracovania dreva či pozemkových spoločenstiev. Poľovníkom a poľovníckym organizáciám ponúka rôzne usmernenia lovu zvierat, poľovnícku a lesnícku legislatívu, strategické dokumenty a metodické pokyny, správy o lesnom hospodárstve, zoznam odborných lesných hospodárov a zoznamy známych vlastníkov, ktorí o užívacie práva nepožiadali. Na stránke sú zverejnené správy zo zasadnutí Stáleho lesníckeho výboru Európskej komisie.

Európa je o krok bližšie k právne záväznej dohode pre lesy

05-04-2011

V termíne 30. až 31. marca 2011 sa v Osle uskutočnilo zasadnutie na úrovni expertov (národných kontaktných bodov) v rámci Konferencie ministrov o ochrane lesov v Európe. Tento ministerský proces je v súčasnosti známy pod názvom Forest Europe.

Predmetné zasadnutie bolo posledným krokom v rámci príprav na 6. Konferenciu ministrov o ochrane lesov v Európe, ktorá sa uskutoční v termíne 14. až 16. júna 2011 v Osle. Najvýznamnejším výstupom zasadnutia bolo prijatie dvoch návrhov rozhodnutí, ktoré budú predložené na schválenie európskym ministrov zodpovedným za lesné hospodárstvo:

  • rozhodnutie „Európske lesy 2020“, ktoré stanovuje základnú víziu, strategické a operatívne ciele pre európske lesy a lesné hospodárstvo do roku 2020,
  • ministerský mandát z Osla (Oslo ministerial mandate) pre zahájenie negociácií o právne záväznej dohode pre lesy v Európe.

Politický proces Konferencií ministrov o ochrane lesov v Európe sa v priebehu posledných 20 rokov zaoberal otázkou všeobecného pochopenia a vypracovaním politického rámca pre trvalo udržateľné obhospodarovanie lesov v pan-európskom geografickom regióne. Politické záväzky prijaté ministerským procesom mali pozitívny vplyv na tvorbu a implementáciu príslušných politík v tomto regióne.

Alternatíva prijatia právne záväznej dohody pre lesy v Európe je jednou z možností ďalšieho strategického smerovania tohto pan-európskeho politického procesu.

Viac informácií je možné nájsť na webovej lokalite: www.foresteurope.org.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood