Facebook Statistics
Značka Kvality

Lesníci sa opäť postavia na štart Venerovského memoriálu

15-03-2019

Lesníci sa po roku opäť postavia na štart Venerovského memoriálu, ktorý preverí nielen ich kondíciu, ale i presnú mušku. Dejiskom 55. ročníka Majstrovstiev lesníkov SR v lyžovaní s medzinárodnou účasťou bude už tradične športový areál FIS na Štrbskom Plese.

Slávnostné otvorenie pretekov je naplánované na 18. marca 2019. Po otváracom ceremoniáli pred Hotelom FIS, ktorý odštartuje o 8.30 hodine, pretekárov čaká beh na lyžiach so streľbou zo vzduchovky, na druhý deň ich čaká obrovský slalom a popoludní vyhlásenie výsledkov. Na štart pretekov by sa mala postaviť vyše stovka pretekárov zo Slovenska, Českej republiky a Maďarska, Ukrajinci a Poliaci tento rok účasť odriekli. Farby Štátnych lesov TANAP-u bude hájiť 14 pretekárov.

Víťaz dvojkombinácie získa titul Majster lesník Slovenska, víťazka sa stane Majsterkou lesníčkou Slovenska a pretekár s najvyšším počtom bodov bez ohľadu na kategóriu sa stane celkovým víťazom Venerovského memoriálu.

Preteky sú pamiatkou na Dimitrija Venerovského, ktorý pracoval ako lesný inžinier a taxátor v oblasti Tatier na vtedajšom riaditeľstve štátnych lesov v Liptovskom Hrádku. Zahynul počas Slovenského národného povstania pri Podsuchej nad Ružomberkom.

Hlavným organizátorom podujatia sú Štátne lesy TANAP-u. Záštitu nad ním prevzala ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR spoločne s predsedníčkou Odborového zväzu DREVO, LESY, VODA.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood