Facebook Statistics
Značka Kvality

VI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE

12-10-2018

Pri príležitosti Svetového dňa potravín vyhlasuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Centrum rozvoja znalostí o potravinách n.o., v termíne od 15. 10. 2018 do 19. 10. 2018 šiesty ročník týždňa „HOVORME O JEDLE“. Počas týždňa HOVORME O JEDLE sú pre žiakov a učiteľov základných škôl so sídlom v Slovenskej republike pripravené tieto aktivity:

  1. súťažno-vzdelávacia aktivita "HOVORME O JEDLE"
  2. výtvarná súťaž "CHUTNÉ MAĽOVANIE"
  3. literárna súťaž "KÚZLO DOBRÉHO JEDLA"
  4. fotografická súťaž „OČAMI GURMÁNA“

Cieľom projektu je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť školy pri vzdelávaní detí a mládeže o potravinách a dobrých stravovacích návykoch ako súčasti zdravého životného štýlu, o úlohe potravín pri ochrane zdravia a ich význame pre tvorbu a ochranu životného prostredia, regionálny rozvoj a zamestnanosť.

VI. ročník týždňa HOVORME O JEDLE je realizovaný pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Odbornú garanciu prevzali Úrad verejného zdravotníctva SR, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky a Štátna veterinárna a potravinová správa SR.

Aktivity finančne podporili Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Nadácia ČSOB a Mliečny fond, do ktorého prispievajú slovenskí prvovýrobcovia a spracovatelia mlieka a Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora Trnava. Ďalšími partnermi projektu sú Slovenský mliekarenský zväz, Slovenský zväz prvovýrobcov mlieka, Slovenský cukrovarnícky spolok, Únia hydinárov Slovenska, Únia potravinárov Slovenska a Fakulta ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Ak sa chcete zapojiť do aktivít v rámci týždňa HOVORME O JEDLE a hrať o zaujímavé ceny, zaregistrujte svoju školu v termíne do 14. 10. 2018. Registračný formulár spolu s ostatnými podrobnými informáciami o aktivitách „HOVORME O JEDLE“ nájdete na stránke: www.opotravinach.sk.

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood