Facebook Statistics
Značka Kvality

Archív tlačových správ

5. zasadnutie Monitorovacieho výboru programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Rakúsko

22-03-2018

V dňoch  20. a 21. marca 2017 sa v Trnave uskutočnilo 5. zasadnutie Monitorovacieho výboru programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Rakúsko (ďalej len „MV“), v rámci ktorého prebehol aj proces výberu predložených žiadostí o nenávratný finančný príspevok (ďalej len ,,ŽoNFP”).  Zasadnutie bolo organizované Riadiacim orgánom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v spolupráci so Spoločným sekretariátom.

Predmetom zasadnutia MV bolo predovšetkým schvaľovanie ŽoNFP v rámci Prioritných osí 1 – 4. Toto stretnutie bolo tiež príležitosťou na otvorenú diskusiu o stave a pokroku operačného programu.

Diskusie o projektoch boli veľmi živé a podnetné. Z celkového počtu 13 predložených ŽoNFP bolo  na záver rokovania schválených 8 žiadostí. Projekty odporúčané na schválenie majú potenciál na rozvoj
slovensko – rakúskeho pohraničia.  Zoznam schválených ŽoNFP bude zverejnený po schválení zápisnice zo zasadnutia MV.

Uvedený výsledok výberu ŽoNFP znamená, že program môže vykázať kontrahovanie cca 57 % prostriedkov EFRR na úrovni programu. Disponibilné prostriedky sú vo všetkých prioritných osiach, pričom najvyššia voľná alokácia ostáva v prioritnej osi 3 vo výške 9 655 000,00 EFRR.

Uzávierka  podávania žiadostí pre 3. hodnotiace kolo je 29. júna 2018. Následný výber projektov sa uskutoční na 6. zasadnutí Monitorovacieho výboru v dňoch 24. – 25. októbra 2018.

Program spolupráce je výsledkom spoločného úsilia všetkých zúčastnených krajín s cieľom umožniť financovanie aktivít, ktoré povedú k intenzívnejšej spolupráci medzi regiónmi so spoločnou medzištátnou hranicu. Program vytvorí priestor pre investície na zlepšenie technického stavu prírodných a kultúrnych pamiatok, zlepšenie prístupu k prírodným a kultúrnym pamiatkam, zvýšenie ochrany a starostlivosti o ohrozené druhy zvierat.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood