Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Slovensko na PLMA v Amsterdame

18-05-2007

V dňoch 22. mája 2007 – 23. mája 2007  sa uskutoční Medzinárodný odborný veľtrh PLMA – svet obchodných značiek. Ide o odborné a kontraktačné podujatie, rozdelené do dvoch blokov, a to do potravinárskeho a nepotravinárskeho.

Už v roku 2006 sa na veľtrhu  PLMA – svet obchodných značiek Slovenská republika prezentovala prostredníctvom 10 slovenských spoločností. Na slovenskom stánku sa v roku 2006 uskutočnilo celkom vyše 120 rokovaní so zástupcami obchodných sietí z krajín bývalého východného bloku, ako aj zo západnej časti Európy, ale aj z mimo európskych trhov.

PLMA – svet obchodných značiek nie je spotrebným, ale výhradne odborným kontraktačným veľtrhom, ktorý navštevujú importéri, nákupcovia pre hypermarkety, obchodné domy, predajne drogérií, obchodov pre domácnosť, veľkoobchodníci z celého sveta. Veľtrh má multidimenzionálny charakter, t.j. umožňuje firmám dostať sa nielen na trh Holandska, ale aj do obchodných sietí iných krajín prakticky z celého sveta.

Tohto roku sa bude na veľtrhu opäť prezentovať Slovenská republika prostredníctvom nasledovných firiem:
Pečivárne, Liptovský Hrádok, ktorej história sa datuje od roku 1939 a novodobá história firmy sa začína v roku 1992 založením čisto súkromnej spoločnosti, ktorá vznikla odčlenením závodu v Liptovskom Hrádku. V súčasnosti firma produkuje širokú paletu sušienok (plnené, máčané, polomáčané, zdobené čokoládovou polevou) a oblátok (máčané, zdobené čokoládovou polevou), pričom tradičné a najobľúbenejšie náplne sú oriešková, arašidová, mliečna, vanilková, smotanová a kakaová. Od roku 2003 zaujali významné miesto vo výrobnom programe firmy DIA výrobky (DIA sušienky, DIA oblátky, DIA šumienky a DIA cukrárenské polevy) a od začiatku roku 2004 aj cereálne a celozrnné produkty.
A+Z, Rišňovský, Halász, spol. s r. o., z Úľan, ktorá bola založená na rodinnej báze v roku 1992. Hlavnou výrobnou činnosťou je spracovanie a konzervovanie zeleniny a ovocia, pričom v letnom období sa zameriava na spracovanie surovín sezónneho charakteru a v zimnom zasa na spracovanie koreňovej zeleniny a pochutín.

McCarter z Bratislavy, ide o spoločnosť s dlhoročnou tradíciou výroby ovocných a zeleninových džúsov a nápojov na Slovensku s vlastnou materiálovou základňou, výroby ovocných a zeleninových drení a koncentrátov. McCarter je dynamicky sa rozvíjajúca spoločnosť s exportom na európske i svetové trhy, napríklad Poľsko, Nemecko, Litva, Veľká Británia,  Rakúsko, Maďarsko,  Arménsko.

 ALFA BIO SLOVAKIA spol. s r. o. zo Zvolena, sa špecializuje na výrobu extrudovaných produktov (cereálie, sójové texturáty, arašidové chrumky), praženie a balenie orechovín, strukovín, maku, sušeného ovocia a ich distribúciu. Na trhu ponúka široký sortiment výrobkov v rôznych baleniach.
 
RADOMA spol. s r. o., výlučne slovenská spoločnosť z Bratislavy, ktorá takisto bude prezentovať kvalitu slovenských potravinárskych výrobkov na veľtrhu, pôsobí v oblasti potravinárskeho priemyslu už od roku 1991 a zaoberá sa výrobou a distribúciou mrazených a chladených výrobkov, prevažne z rýb. Rozvíja spoluprácu aj na medzinárodnej úrovni, a snaží sa preniknúť aj na zahraničný trh. V uplynulom období vytvorila 3 značky, ktoré reprezentujú jej sortiment. Radoma pre mrazené ryby, mrazenú zeleninu a zeleninové zmesi, polotovary, výrobky zo zemiakov, mrazené mliečne krémy a ovocné zmrzliny a konzervy, Ryba - more zdravia pre chladené rybie výrobky a Piknik pre lahôdkové šaláty.
ANPRO spol. s r. o., založená v roku 1992 v Galante. Názov firmy je odvodený od predmetu činnosti ANIMAL – PROTEINS (bielkoviny pre zvieratá). Delimitáciou poľnohospodárskej divízie v roku 1999 sa ANPRO vyšpecifikovalo na potravinárstvom sa zaoberajúcu firmu prevažne z mäsových produktov. V sortimente je zaradená mrazená hydina, chladené výrobky, šunky paštéty, trvanlivé výrobky, ako aj od založenia firmy trvanlivé suché salámy a klobásy.

VEPY, spol. s r. o., z Trstenej zaoberajúca sa výrobou extrudovaných výrobkov. Medzi obľúbené výrobky tejto firmy patria sladké cereálie, pikantné snacky, VEPY obilninové vankúšiky, VEPY corn flakes natural, cereálie bez pridania cukru a soli a bezgluténové cereálie.

Medzi výrobný sortiment firmy patria aj výrobky vhodné pre diabetikov značky VEPY línia ako sú obilné vankúšiky s minerálnymi látkami a vlákninou, obilné medailóniky s amarantom a škoricou a obilné medailóniky s jablkovou vlákninou a amarantom.
 
 
Mgr. Jana Kaplanová
riaditeľka

Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood