Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Závery rady EÚ za účasti Zdenky Kramplovej

18-03-2008

Ministerka pôdohospodárstva SR Zdenka Kramplová sa v pondelok 17. marca zúčastnila v Bruseli rokovaní Rady EÚ pre poľnohospodárstvo a rybné hospodárstvo. Rada v pôvodnom návrhu len odporúčala zváženie možnosti uplatňovania SAPS pre nové členské štáty. Slovensko však navrhlo jednoznačne, aby nové členské štáty mohli uplatňovať SAPS do roku 2013 a tento návrh bol prijatý.

Rovnako bol prijatý návrh Slovenska, ktorý predkladala Zdenka Kramplová a to rozšíriť uplatňovanie článku 69 aj na nové členské štáty. Ide o to, že rovnako aj tie členské štáty, ktoré uplatňujú jednotnú platbu na plochu SAPS budú zahrnuté do tohto článku. Znamená to, že budú môcť využiť desať percent z priamych platieb na špecifické účely, ktoré súvisia s citlivými problémami v danom štáte.

Slovenská republika navrhovala aj to, aby sa viac neuplatňoval historický princíp a tak bola spravodlivejšia Spoločná poľnohospodárska politika. Na základe toho bola prijatá deklarácia Bulharskej republiky, ku ktorej sa Slovensko pripojilo. Diskusia bola aj o degresivite platieb, pri ktorých sa prijal návrh vyhlásenia Českej republiky, s čím Slovensko tiež súhlasilo. Znamená to, že sa odmieta princíp krátenia platieb horných limitov v jednotlivých krajinách.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood