14. vedecké kolokvium EFSA o klasifikácií potravín
Cieľom tohto kolokvia je vyvolať otvorenú vedeckú diskusiu o kľúčových otázkach týkajúcich sa klasifikácie potravín, s cieľom zabezpečiť návrhy na klasifikáciu potravín a popisné systémy (FCDS) pre hodnotenie expozície v rámci vývoja na úrade EFSA. Diskusia sa zameria na systém klasifikácie potravín z hľadiska expozície a hodnotenia rizika, porovnanie chemických údajov o výskyte s údajmi o spotrebe potravín, označenie potravín, zloženie potraviny a na nové prostriedky, ktoré by uľahčili výmenu týchto údajov.
Stretnutie je určené odborníkom z oblasti hodnotenia rizika, riadenia rizika, úradnej kontroly a referenčných laboratórií, vedcom zaoberajúcim sa potravinárskou vedou a výživou ako aj expertom, ktorí majú skúsenosti v oblasti klasifikácie potravín, riadením údajov o potravinách a hodnotením rizika.
Kolokvium sa uskutoční v Parme 20. – 21. 04 .2010.
Zaregistrovať sa na spomínané kolokvium môžete priamo cez tento link (http://www3.efsa.europa.eu/cf/meetingsub.cfm?meetingid=33) do 09. marca 2010.
Viac informácií nájdete TU.