Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

AGROKOMPLEX 2019

02-08-2019

Hlavnú tému výstavy „Zo slovenských polí až na váš tanier“ zvýrazní program zameraný na výrobu zdravých potravín zo slovenských chovov a tiež na pestovanie geneticky nemodifikovaných rastlín pre výrobu výnimočných potravín.

Pre odbornú verejnosť sú pripravené diskusné okrúhle stoly zamerané na témy: „Strategický plán slovenského poľnohospodárstva na roky 2021 – 2027“, „Dvojitá kvalita potravín“, téma chýbajúcej infraštruktúry v živočíšnej výrobe a oblasť podpory poľnohospodárstva z európskych zdrojov.   

Súčasťou programu na veľkých ukážkových políčkach budú „Prvé majstrovstvá Slovenska v obsluhe teleskopických nakladačov“ a tiež dynamické poľné ukážky najmodernejších poľnohospodárskych strojov a liniek. Na malých výstavných políčkach bude mať výstavnú premiéru systém Agrokruh – jedinečný poľný robot, ktorý okopáva, zalieva a sadí poľnohospodárske plodiny.

Nádherné jedince tradičných hospodárskych zvierat predvedú špeciálne chovateľské zväzy, ktoré v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat ponúknu i odborné poradenstvo. Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či furmanské preteky v ťažkom ťahu. Gazdovský dvor u výskumníkov ponúkne expozíciu malých hospodárskych zvierat vrátane mláďat, súťaže a kvízy, ktoré sú veľkým lákadlom predovšetkým pre deti.

O kvalitách slovenskej produkcie Vás v pavilóne M1 na vlastné oči presvedčí viac ako 100 vystavovateľov – držitelia ocenenia Značka kvality SK, slovenskí farmári i výstava tradičných slovenských produktov COOP EXPO. Ťahákom výstavy je aj tento rok jedinečný interaktívny pavilón F s témou „Spoločne rozvíjame vidiek“ prezentujúci rôzne oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva hravou a predovšetkým pre deti zaujímavou formou.

Po minuloročnom úspechu sa opäť v pavilóne M4 na Festivale národných špecialít predstavia výrobcovia kvalitných slovenských potravín, pavilón B bude patriť ekologicky zameraným výstavám Ekofestival a Enviro. Medzi novinkami na výstave nechýbajú ani producenti zdravých potravín, nová oddychovo-športová zóna, či pavilón C plný atrakcií pre deti.

Kolorit výstavy sprevádza piskot parnej lokomotívy z poľnej železnice. V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu sa postarajú o nádych minulosti traktorparáda historických strojov a tvorivé dielne pre deti. V nedeľu 25.8. pri príležitosti blížiaceho sa sviatku SNP sa odohrajú ukážky historických bojov. Celý program múzea sa odohráva v prostredí historického skanzenu.

Nenechajte si ujsť toto jedinečné podujatie a príďte v dňoch 22. až 25. augusta 2019 na výstavisko do Nitry. Teší sa na Vás viac ako 650 vystavovateľov na ploche vyše 60 000 m2s ponukou a  ochutnávkami svojich výrobkov.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood