Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Dni svätého Huberta 2017

04-09-2017

Už 27. krát sa v areáli svätoantonského kaštieľa konali počas prvého septembrového víkendu Dni svätého Huberta.

Slávnostným ceremoniálom sa na nádvorí kaštieľa otvorili celoslovenské poľovnícke slávnosti, ktoré boli usporiadané pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Sprístupnená bola aj historicko-poľovnícka expozícia, výstava Príbehy ukryté v obrazoch, výstava Poľovníctvo vo fotografii, výstava Slovenského rybárskeho zväzu. Do hubertovskej kvapky krvi, ktorá má každoročne veľkú odozvu. Tento rok sa do nej sa zapojilo 42 darcov. Návštevníci si na nádvorí kaštieľa pozreli Poľovnícke pasovanie - premiéru poľovníckeho ceremoniálu s novými poľovníckymi signálmi. Tento rok predstavujeme Poľovníctvo Kysúc - Z poľovníckej kapsy. Do siene úcty a slávy poľovníctva na Slovensku bol uvedený gróf Ľudovít Károlyi - spoluzakladateľ C.I.C.

"Sme radi, že sa nám počasie umúdrilo a prišlo množstvo ľudí, poľovníci i nepoľovníci. Máme tu veľa súťaží, napríklad o najdlhšiu bradu, takže, ak páni majú túto svoju ozdobu, češú a starajú sa o ňu, môžu sa prihlásiť do súťaže o hodnotné ceny. Máme tu poľovnícku fotografiu, dá sa hodiť flinta do žita, rôzne výstavy, ukážky sokoliarov, každý si nájde to svoje. Tento rok predstavujeme poľovníctvo Kysúc, sú tu trofeje a fotografie zvierat z tohto prostredia," priblížila podujatie Jana Slaná z marketingu a propagácie múzea.

V parku bol pripravený bohatý program, ako vystúpenie sokoliarov sv. Bavona, hádzanie flinty    do žita, ukážky streľby z replík historických poľovníckych zbraní, ukážky streľby z lukov a historických kuší, Špeciálna klubová výstava slovenských hrubosrstých stavačov, Špeciálna klubová výstava alpských jazvečíkovitých duričov a mnoho iného.

Slávnosti vyvrcholili v nedeľu Svätohubertovskou omšou na nádvorí kaštieľa.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood