Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Online konferencia o ekologickom poľnohospodárstve v novej Spoločnej poľnohospodárskej politike (SPP)

11-11-2020

Pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky (MPRV SR) sa vo štvrtok 12. novembra uskutoční 6. ročník celoslovenskej konferencie s názvom "Vízia ekologickej poľnohospodárskej výroby v novej SPP". Pre súčasnú pandemickú situáciu sa podujatie presúva do online priestoru. Všetci záujemcovia, ktorí sa chcú zúčastniť na odborných prednáškach s odborníkmi z rezortu, majú na prihlásenie už len pár hodín.

Podujatie, ktoré je určené pre poľnohospodárov a záujemcov o ekologické poľnohospodárstvo sa vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu uskutoční tento rok formou online prenosu. Na konferencii so svojimi prezentáciami už vo štvrtok 12. novembra vystúpia aj zástupcovia odborných sekcií agrorezortu.

Úvod konferencie bude zameraný na  informácie o aktuálnej situácii v implementácii opatrení ekologického poľnohospodárstva Programu rozvoja vidieka SR 2014 – 2020, ktoré predstaví Rudolf Trebatický, riaditeľ Odboru neprojektových podpôr Programu rozvoja vidieka zo Sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb MPRV SR.

Na tému o budúcnosti ekologickej  poľnohospodárskej výroby vystúpi na konferencii Daniela Rudá, riaditeľka Odboru rastlinnej výroby zo Sekcie poľnohospodárstva MPRV SR. O prípravkoch na ochranu rastlín v ekologickej poľnohospodárskej výrobe bude hovoriť Branislava Škarbová z Odboru rastlinnej výroby.

Účastníkov konferencie čakajú aj ďalšie zaujímavé témy, ako napríklad Stratégia "Z farmy na stôl" v záujme spravodlivého zdravého potravinového systému, Bryndza 1787, alebo efektívnejšie využívanie reprodukčných vlastností dojníc. Nebudú chýbať informácie z oblasti ekologickej poľnohospodárskej výroby, jej budúcnosti v Slovenskej republike a s tým spojenej pripravovanej legislatívy.

Všetci záujemcovia sa na konferenciu môžu prihlásiť do polnoci 11. 11. 2020. Link na prihlásenie: https://ecotrend.sk/aktivity/prihlaska-na-konferenciu-epv-2020/

Záštitu nad konferenciou Vízia poľnohospodárskej výroby v novej Spoločnej poľnohospodárskej politiky prevzalo Ministerstvo  pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood