Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Vianoce so Značkou kvality

09-12-2022

Národný program podpory poľnohospodárskych  produktov a potravín  Značka kvality funguje na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) od roku 2004. Jeho cieľom je podpora a zviditeľnenie slovenských potravinárskych výrobkov v obchodoch v tvrdej konkurencii zahraničných produktov. Aktuálne má Značku kvality  1 137 výrobkov od 219-tich producentov. V predvianočnom období MPRV SR spúšťa niekoľko aktivít na zviditeľnenie Značky kvality.

Na NÁRODNOM VÝSTAVISKU, š. p. agrokomplex v Nitre dnes minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan slávnostne otvoril výstavné podujatie Chute slovenských Vianoc: Vianoce so Značkou kvality. Počas dvoch dní sa návštevníkom predstaví viac ako 50 vystavovateľov  - potravinárov so svojimi produktami. Medzi nimi sú samozrejme aj mnohí držitelia Značky kvality.

,,Dobrou správou je, že výrobcovia majú záujem o udelenie Značky kvality, pretože je to na jednej strane znamená, že ich produkty sú preukázateľne vysoko kvalitné a na druhej strane ich tak vnímajú aj spotrebitelia. Podľa prieskumu pozná toto označenie 70 % spotrebiteľov. Na ministerstve si uvedomujeme, že v súčasnosti sa značná časť spotrebiteľov rozhoduje predovšetkým podľa ceny. Chcem zdôrazniť, že produkty označené známym symbolom sú garanciou, že za svoje peniaze dostanú spotrebitelia v obchode skutočne kvalitný a čerstvý produkt, ktorý nemusel cestovať cez polovicu zemegule. Navyše jeho kúpou podporia naše potravinárske podniky v tejto neľahkej situácii, keď bojujú s enormným nárastom výrobných vstupov,“ uviedol minister Samuel Vlčan po otvorení výstavy. 

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR považuje Značku kvality za kľúčový nástroj na zviditeľnenie domácich kvalitných výrobkov, ktorý posilňuje ich konkurencieschopnosť na domácom trhu. Na ešte väčšiu podporu a zviditeľnenie potravín označených Značkou kvality, spúšťa agrorezort v týchto dňoch mediálnu kampaň Značka kvality – všetko dobré zo Slovenska. Veríme, že aj to prispeje k rozhodnutiu spotrebiteľov kúpiť si kvalitný slovenský produkt na štedrovečerný stôl.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood