Facebook Statistics

Ďalšie testy na prítomnosť dioxínu v mäse

17-01-2011

V médiách v posledných dňoch rezonujú informácie o  výskyte dioxínom nakazeného nemeckého mäsa v Čechách a Poľsku.
Keďže mäso, ktoré je v týchto krajinách spracované (rozrobené), nemusí mať podľa platnej európskej legislatívy označenie nemeckého pôvodu, ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nariadilo odobrať ďalšie vzorky a vykonať kontroly na prítomnosť dioxínu v bravčovom mäse. Vzorky boli odobraté v kamenných predajniach na východe Slovenska (poľské mäso a mäsové výrobky), v mraziarňach a zo spracovaných vajíčok v podobe melanže.
Výsledky laboratórnych testov budú známe koncom tohto týždňa.


AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood