Facebook Statistics
Značka Kvality

EFSA aktualizoval príručku k dymovým arómam

09-03-2021

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal aktualizovanú príručku k vedeckým údajom, ktoré žiadatelia o autorizáciu novej dymovej arómy predkladajú EFSA. Príručka tiež slúži ako pomôcka pri obnovení alebo úpravexistujúcej autorizácie dymovej arómy.

Dymové arómy sú povoľované na 10 rokovPo uplynutí tohto obdobia musia žiadatelia predložiť novú žiadosť o autorizáciu, a to najmenej 18 mesiacov pred vypršaním platnosti tej súčasnej.

Na základe predložených údajov hodnotí EFSA bezpečnosť produktu. Cieľom je zistiť či produkt za navrhovaných podmienok použitia predstavuje riziko pre zdravie ľudí a životné prostredie.

Pôvodné znenie tlačovej správy nájdete na webovej stránke EFSA.

Kontakty pre médiá:

EFSA Media Relations Office
Tel. +39 0521 036 149
Email [email protected]
AskAQuestionService

Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood