Hodnotenie bezpečnosti malátu di-horečnatého a malátu di-vápenatého
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín zverejnil vedecké stanoviská venované hodnoteniu bezpečnosti malátu di-horečnatého, používaného ako novej zložky potravín a ako zdroja horčíka v potravinách pre všeobecnú populáciu, vo výživových doplnkoch, cekovú náhradu stravy na kontrolu váhy a v potravinách na špeciálne medicínske účely a hodnoteniu bezpečnosti malátu di-vápenatého DCM, navrhnutého ako novú zložku potravín a zdroja vápnika pre používanie v potravinách pre všeobecnú populáciu, výživové doplnky, náhradu celkovej stravy na kontrolu hmotnosti a potraviny pre špeciálne medicínske účely FSMP a s biodostupnosťou vápnika z tohto zdroja.
Prílohy (dokumenty na stiahnutie)
- Evaluation of di-magnesium malate,used as a novel food ingredient and as a source of magnesium in foods for the general population, food supplements, total diet replacement for weight control and food for special medical purposes (pdf, 1.2 Mb, 78x)
- Evaluation of di-calcium malate, used as a novel food ingredient and as a source of calcium in foods for the general population, food supplements, total diet replacement for weight control and food for special medical purposes (pdf, 987.23 Kb, 54x)