Facebook Statistics
Značka Kvality

Hodnotenie expozície potravinových enzýmov

21-11-2016

Panel CEF publikoval v roku 2009 príručku o požiadavkách na dáta a metodológie predpokladané v hodnotení rizika potravinových enzýmov. Na základe skúseností získaných pri hodnotení poskytnutých dávok panel poznamenal, že rozpočtová metóda, ako prístup pôvodne navrhnutý pre hodnotenie potravinových aditív nebola vhodná pre účely hodnotenia bezpečnosti potravinových enzýmov. Panel sa teda zaviazal vyvinúť alternatívnu metodológiu hodnotenia. Panel odporúča v hodnotení výživovej expozície potravinovým enzýmom používať súčasné údaje o spotrebe potravín. Jednotlivé údaje hlásené cez komplexnú databázu EFSA o spotrebe potravín (EFSA Comprehensive European Food Consumption Database) budú použité v hodnotení dávok potravinových enzýmov. Predpokladá sa, že počas hodnotenia dávok bude vyvinutý procesný nástroj založený na nahlásenej sumárnej štatistike cez komplexnú databázu EFSA. Bližšie informácie je možné nájsť v stanovisku panela CEF.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood