Výkladový slovník EÚ
Výkladový slovník pojmov súvisiacich so spoločnou poľnohospodárskou politikou Európskej únie.
Slovník obsahuje stručný výklad odborných termínov z oblasti spoločnej poľnohospodárskej politiky spracovaný a permanentne aktualizovaný podľa oficiálnych dokumentov EÚ a SR.
Potravinová míľa
Predstavuje vzdialenosť, ktorú musia potraviny precestovať od výrobcu až k spotrebiteľovi. Koncept potravinových míľ vznikol v roku 1990 vo Veľkej Británii a je to jedna z oblastí posudzovania environmentálneho dopadu potravín na životné prostredie. Ak by si spotrebitelia vyberali potraviny od miestnych dodávateľov, pomohli by tak znížiť množstvo skleníkových plynov, ktoré vznikajú pri preprave potravín zo vzdialených oblastí (napr. exotické plody alebo potraviny, ktoré sú dostupné aj z lokálnych zdrojov, ale napriek tomu sa dovážajú cez polovicu zemegule).