Pre správne fungovanie stránky povoľte Javascript vo Vašom prehliadači.
Podujatia
09-03-2021
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje bezplatný interaktívny webinár k „Food enzyme intake model“ (FEIM).
08-03-2021
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje bezplatný interaktívny webinár k toxikologickým štúdiám, ktoré sa predkladajú v rámci žiadosti o autorizáciu potravinárskych enzýmov.
04-12-2020
Nové nariadenie o transparentnosti a udržateľnosti hodnotenia rizika EÚ v potravinovom reťazci začne platiť 27. 03. 2021. Cieľom nariadenia je zvýšiť transparentnosť hodnotenia rizika v potravinovom reťazci, posilniť spoľahlivosť, objektivitu a nezávislosť štúdií predložených Európskemu úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) a posilniť správu EFSA s cieľom zabezpečiť jeho dlhodobú udržateľnosť. Nariadenie o transparentnosti zavedie nové procesy a nástroje, ovplyvňujúce najmä zúčastnené strany a podnikateľské subjekty, ktoré sú zapojené do posudzovania žiadostí.
05-10-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje webinár zameraný na proces tvorby prieskumu zameraného na detekciu škodcov pomocou užitočného štatistického nástroja. Webinár je príspevkom EFSA k Roku zdravia rastlín.
21-09-2020
Bulharský národný kontaktný bod pre vedeckú a technickú spoluprácu s Európskym úradom pre bezpečnosť potravín organizuje 13. vedeckú konferenciu s mottom „Science in COVID-19“.
03-09-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje webinár zameraný na databázu hostiteľských rastlín škodcu
Xylella spp. Tento bakteriálny patogén rastlín patrí k 20 prioritným škodcom určených Európskou komisiou. Webinár vysvetlí štruktúru a funkcionalitu komplexnej databázy hostiteľských rastlín škodcu
Xylella spp.
19-08-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje webinár k nedávno publikovanej technickej správe „Zmena klímy ako hnacia sila vznikajúcich rizík pre bezpečnosť potravín a krmív, zdravia rastlín, zvierat a výživovú hodnotu potravín a krmív“, ktorá pojednáva o projekte CLEFSA (The CLimate change and Emerging risks for Food Safety).
07-08-2020
Konferencia „Modern technologies to enable response to crises: Next Generation Sequencing to tackle food-borne diseases in the EU“ sa bude venovať využitiu moderných technológií pri reakciách na krízu. Ústrednou témou konferencie je sekvenovanie novej generácie (NGS) ako nástroj na boj proti ochoreniam z potravín v EÚ.
09-07-2020
Inštitút environmentálnej medicíny švédskeho Karolinska Institutet pripravuje online kurz zameraný na hodnotenie zdravotných rizík endokrinných disruptorov. Účastníci kurzu sa môžu tešiť na prednášky, cvičenia a skupinové úlohy.
01-06-2020
Semináre Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra - Výskumného ústavu potravinárskeho (NPPC-VÚP) sa konajú zvyčajne posledný piatok v príslušnom mesiaci o 9:00 hod. v zasadačke NPPC-VÚP na 8. posch., Priemyselná 4, 824 75 Bratislava 26.
21-05-2020
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) organizuje pri príležitosti Roku zdravia rastlín bezplatný webinár.
30-01-2020
Organizátori medzinárodnej vedeckej konferencie HYGIENA ALIMENTORUM XLI sa, vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu súvisiacu s pandémiou ochorenia COVID-19, rozhodli presunúť konferenciu na rok 2021.
24-01-2020
Nemecký federálny inštitút pre hodnotenie rizika (BfR) s podporou Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) organizuje v Berlíne konferenciu - 6. medzinárodný seminár o monitoringu dietárnej expozície formou TDS (Total Diet Studies): globálny vývoj v TDS a školiaci kurz o monitoringu dietárnej expozície formou TDS.