Facebook Statistics
Značka Kvality

Monitoring a hodnotenie poľnohospodárskych politík OECD

19-04-2018

Monitoring a hodnotenie poľnohospodárskych politík je jedna z vlajkových publikácií OECD pre sektor poľnohospodárstva. Správa každoročne prináša hodnotenie vývoja v poľnohospodárskych politikách svojich členských a vybraných nečlenských krajín. Okrem sledovania trendov celkovej úrovne podpory analyzuje aj jej štruktúru.

Podkladovú správu o poľnohospodárskej politike Slovenskej republiky MPRV SR každoročne predkladá Direktoriátu OECD pre obchod a poľnohospodárstvo (TAD). Archív správ SR, ktorých autorom je Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra (VÚEPP/NPPC), je možné nájsť tu: http://www.vuepp.sk/04_oecd.htm.

Slovenská republika je v správe OECD od svojho vstupu do EÚ súčasťou kapitoly venovanej Spoločnej poľnohospodárskej politike EÚ a nie je vykazovaná samostatne.

OECD meria výšku podpory v poľnohospodárstve od polovice 80. rokov, keď zaviedla medzinárodne uznávaný systém merania a klasifikácie založený na ukazovateli odhadovanej podpory výrobcov (PSE) a tým súvisiaceho komplexu indikátorov.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Platformy pre brexit
Bestslovakfood