Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

MPRV: Viac transparentnosti pri výberových konaniach na vrcholové manažérske pozície

29-06-2020

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zlepšuje výberové konania na vrcholové manažérske pozície v rezortných organizáciách. Ako jedno z prvých ministerstiev zavádza do praxe Metodiku vedenia výberových rozhovorov na pozície vrcholových manažérov.

Medzi priority nového vedenia ministerstva je zvyšovanie transparentnosti a objektivity pri výberových procesoch na najvyššie manažérske pozície. Samotný proces je dvojkolový a záujemcovia musia spĺňať predpísané kritériá.

V prvom kole čaká na uchádzačov odborný test z danej problematiky a následne musia obhájiť koncepciu a stratégiu inštitúcie, v ktorej sa uchádzajú o post riaditeľa. „Výberové komisie sú pri pohovoroch vyberané na základe odbornosti a nezávislosti. Ich členovia prešli školením o Metodike vedenia výberových rozhovorov na pozície vrcholových manažérov, ktorú vypracoval PhDr. Martin Jakubek, PhD. Sme jedným z prvých rezortov, ktorý ju zavádza do praxe,“ uviedla Vladimíra Fabriciusová, generálna tajomníčka služobného úradu MPRV SR.

K zlepšeniu nezávislosti výberu vrcholových manažérov má prispieť aj anonymita pri predkladaní koncepcií jednotlivých uchádzačov výberovej komisii. Tým sa výrazne zamedzí možnému ovplyvňovaniu, ako tomu bolo v minulosti. „Je mimoriadne dôležité, aby boli na pozície v tomto rezorte vyberaní uchádzači s najlepšou integritou v danej problematike,“ dodala Vladimíra Fabriciusová.

MPRV SR uvedenú metodiku už aplikovalo pri výbere generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR. Bude tak pokračovať aj pri výberoch na post riaditeľov Agrokomplexu a Lesopoľnohospodárskeho majetku Ulič.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood