Facebook Statistics
Značka Kvality

Nitra získala stavebné povolenie na cyklolávku aj cyklotrasu na Klokočine

10-12-2018

Mesto Nitra získalo stavebné povolenie na výstavbu cyklotrasy, ktorá spojí mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočina. Stavebný úrad povolil aj výstavbu cyklolávky cez rieku Nitra na Wilsonovom nábreží. Na obe stavby už mesto pred časom získalo financie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) ministerstva pôdohospodárstva.

Pripravovaná výstavba je súčasťou komplexného zámeru, v rámci ktorého by mali cyklistické cesty pospájať jednotlivé mestské časti i centrum Nitry. Slúžiť by mali nielen na turistiku a šport, ale aj na dochádzanie ľudí do práce.
Financovanie nových cyklotrás je zabezpečené z európskych zdrojov. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR ešte v júni vyhodnotilo tretiu sériu žiadostí o nenávratné finančné prostriedky. Medzi schválenými projektmi boli aj tri cyklistické chodníky, na výstavbu ktorých mesto získa nenávratný finančný príspevok v hodnote viac ako 1,8 milióna eur.

Vyše 240.000 eur pôjde na cyklotrasu, ktorá spojí centrum Nitry s mestskou časťou Dražovce. Viac ako 200.000 eur príde z EÚ aj na cyklistický chodník spájajúci autobusovú stanicu so Štúrovou ulicou. Najväčšia suma je určená práve na cyklocestu, na ktorú bolo v týchto dňoch vydané stavebné povolenie a ktorá prepojí mestské časti Mlynárce, Diely a Klokočinu. Ministerstvo pôdohospodárstva schválilo na jej výstavbu nenávratný finančný príspevok v hodnote takmer 1,4 milióna eur.

Ešte vlani sa Nitre podarilo získať viac ako 3,3 milióna eur na vybudovanie piatich cyklotrás. Okrem vybudovania I. a II. etapy cyklocesty medzi Nitrou a Vrábľami získalo mesto dotáciu práve na výstavbu cyklolávky cez rieku Nitra. Vďaka vydanému stavebnému povoleniu sa tak bude môcť postaviť nové premostenie rieky Nitra, ktoré prepojí Wilsonovo nábrežie a Nábrežie mládeže pri Slovenskej poľnohospodárskej univerzite.

(TASR)


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Program cezhraničnej spolupráce ENPI Maďarská republika - Slovenská republika - Rumunsko - Ukrajina
Program cezhraničnej spolupráce Poľsko - Slovenská republika
Regionálny operačný program
Operačný program Bratislavský kraj
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika
Program cezhraničnej spolupráce Maďarská republika - Slovenská republika
Bestslovakfood