Odpovede EK a INFOSAN na najčastejšie otázky o SARS-CoV-2 a potravinách
Aby sa nešírili dezinformácie o riziku prenosu nového koronavírusu (SARS-CoV-2) prostredníctvom potravín, pripravila Európska komisia (DG SANTE - Zdravie a bezpečnosť potravín) ako aj Medzinárodná sieť úradov pre bezpečnosť potravín INFOSAN odpovede na najčastejšie otázky súvisiace s COVID-19 a potravinami.
Odpovede Európskej komisie dostupné vo všetkých jazykoch EÚ
Európska komisia odpovedá na možnosti prenosu SARS-CoV-2 na ľudí prostredníctvom potravín pri ich výrobe, predaji, manipulácii s nimi ako aj ich konzumácii. Dokument je dostupný už aj v slovenskom jazyku.
- Zoznam otázok:
INFOSAN odpovedá potravinárom, úradom i spotrebiteľom
Sieť INFOSAN, spadajúca pod Organizáciu pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) a Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), poskytla odpovede na najčastejšie otázky súvisiace s ochorením COVID-19, ktoré dostala od svojich členov.
Odpovede sú rozdelené podľa 3 oblastí:
- potravinárske podniky
- príslušné orgány zodpovedajúce za bezpečnosť potravín
- spotrebitelia
Ich súhrn v slovenskom jazyku nájdete v prílohe „Odpovede INFOSAN na najčastejšie otázky o COVID-19".