Facebook Statistics
Značka Kvality

Partnerský program EÚ-FORA: 4. kolo prihlášok

23-12-2019

Do 31. 01. 2020 sa je možné prihlásiť ako účastník do ďalšieho cyklu Európskeho partnerského programu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) pre hodnotenie rizika (European Food Risk Assessment (EU-FORA) Fellowship Programme) na obdobie 2020-2021. EU-FORA je kľúčovou iniciatívou pre budovanie vedeckej komunity EÚ v oblasti hodnotenia rizika.

EÚ-FORA je zameraná na vedcov z krajín EÚ a EFTA, ktorým poskytuje príležitosť rozšíriť si vedomosti a praktické skúsenosti s hodnotením rizika v oblasti bezpečnosti potravín. Program zároveň posilňuje spoluprácu medzi európskymi agentúrami pre bezpečnosť potravín a EFSA, čím prispeje k harmonizácii postupov hodnotenia rizika z potravín v celej Európe.

Hlavným zameraním programu je hodnotenie chemického a mikrobiologického rizika. Zameriava sa na odborníkov z nasledujúcich oblastí: molekulárna biológia, biológia, mikrobiológia, veterinárne lekárstvo, humánne lekárstvo, agronómia/poľnohospodárske vedy, biochémia, chémia, environmentálne vedy, potravinárska technológia alebo toxikológia (úplný zoznam oprávnených oblastí sa nachádza v kritériách uvedených vo výzve).

Ako to funguje?

Účastníci strávia 12 mesiacov „učením sa v práci" priamo v niektorej európskej organizácii, zaoberajúcej sa hodnotením rizika v oblasti bezpečnosti potravín (umiestnenej mimo krajinu bydliska účastníka). V hostiteľskej organizácii budú účastníci plne integrovaní, budú sa podieľať na práci tejto organizácie, získajú skúsenosti z prvej ruky a rozšíria svoje vedomosti o mnohé vedecké aspekty hodnotenia rizika v oblasti bezpečnosti potravín. Počas štipendia účastníci absolvujú aj špecializované školenie.

Účastníci sa dozvedia, ako vybrať a používať metodiky hodnotenia rizika, ako zbierať a analyzovať relevantné údaje, ako používať počítačové modely pri hodnotení rizika a ako zabezpečiť efektívnu komunikáciu o riziku.

Po absolvovaní programu získajú účastníci certifikát o účasti. Ich vedecká práca bude zverejnená v osobitnom vydaní vestníka EFSA.

Okrem toho, účastníci absolvujú spolu s ostatnými kolegami - štipendistami úvodné školenie v EFSA. Zúčastnia sa tiež 3 ďalších modulov odbornej prípravy rozložených počas 12 mesiacov stáže a organizovaných národnými orgánmi pre bezpečnosť potravín vo Viedni, Berlíne a v Aténach.

Účastník sa stane súčasťou siete absolventov štipendií (Fellowship Alumni Network), takže zostane v kontakte so svojimi kolegami štipendistami.

Ak máte záujem, prihláste sa. Viac informácií o programe a o tom, ako sa prihlásiť, nájdete na webovej stránke EFSAV krátkom videu  nájdete viac informácií o minulých a súčasných účastníkoch EU-FORA.

V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte [email protected].

Médiá sa v prípade otázok môžu obrátiť na:

EFSA Media Relations Office
Tel.: +39 0521 036 149
E-mail: [email protected]


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood