Facebook Statistics
Značka Kvality

Aktuality

Druhým štátnym tajomníkom MPRV SR bude Andrej Gajdoš

12-08-2020

Štátnym tajomníkom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR (MPRV SR) bude Andrej Gajdoš. Na svojom dnešnom rokovaní ho do funkcie vymenovala vláda Slovenskej republiky. Na tejto pozícii bude pôsobiť od štvrtka, 13. augusta 2020.

Ing. Andrej Gajdoš vyštudoval Fakultu ekonomiky a manažmentu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. V súčasnosti pôsobí ako konateľ súkromnej spoločnosti pôsobiacej v agrosektore, zaoberajúcej sa implementáciou a koordináciou pri zavádzaní podporných schém a priamych platieb do praxe pre poľnohospodárske podniky, riešením legislatívnych otázok, poradenstvom a spoluprácou pri riadení fariem.

Gajdoš v minulosti pracoval aj ako referent MPRV SR a stál pri budovaní Pôdohospodárske platobnej agentúry, kde neskôr aj pôsobil ako vedúci oddelenia autorizácie priamych platieb a následne ako riaditeľ odboru priamych a environmentálnych podpôr. Gajdoš  pôsobil aj ako poradca/konzultant Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory.

Nový štátny tajomník má bohaté skúsenosti s účasťou a spoluprácou v riadiacich výboroch Európskej komisie pre prípravu a schvaľovanie legislatívnych predpisov v oblasti Spoločnej poľnohospodárskej politiky Európskej únie, čo je v tomto období pre Slovenskú republiku mimoriadne dôležité. Jeho výhodou sú aj skúsenosti s tvorbou národnej legislatívy a so zavádzaním a zosúladením (aproximáciou) európskej legislatívy súvisiacej s pôdohospodárstvom a rozvojom vidieka, s legislatívou SR. Jeho ďalšie vedomosti, skúsenosti a znalosti budú prínosom pre celý poľnohospodársky sektor a pozíciu SR na pôde Európskej komisie.

Návrh na vymenovanie druhého štátneho tajomníka MPRV SR predložil na 32. schôdzu vlády SR minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Ján Mičovský.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood