Facebook Statistics
Značka Kvality

Slovensko – ruské rozhovory o budúcej spolupráci v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva

10-02-2015

(Bratislava, 10. februára 2015) Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek prijal novú obchodnú zástupkyňu Ruskej federácie v SR. Po úvodnom privítaní  na pôde ministerstva Jekaterina Beliaková načrtla možnosti vzájomnej spolupráce oboch krajín v oblasti poľnohospodárstva a potravinárstva. Zdôraznila záujem ruskej strany o praktické riešenie aktuálnych bilaterálnych otázok.

Predstavitelia sa zhodli na skutočnosti, že ruské sankcie priťažili obojstrannej spolupráci. Šéf agrorezortu verí, že do budúcnosti by sa mohol zvýšiť slovenský export potravín do Ruskej federácie. „Osobne som presvedčený, že kvalita slovenských potravín je podstatne vyššia ako v niektorých iných štátoch, ktoré dovážajú potraviny do Ruska. Náš štandard je veľmi vysoký a dokazuje to skutočnosť, že Slovensko má už druhý rok po sebe vyhlásený najlepší systém úradných kontrol potravín od prvovýrobcov až po stôl v rámci celej EÚ,“ skonštatoval Ľ. Jahnátek. Vyjadril tiež podporu rozvoju dobrej spolupráce, ktorá je v súčasnosti na úrovni ministerstva mierená do viacerých regiónov Ruska.

Po zrušení sankcií minister Ľ. Jahnátek navrhol vypracovať námety spolupráce v oblasti výskumu a v podnikateľskej sfére, ktoré budú podrobnejšie rozpracované s ruskými kolegami. Dôkazom dobrých partnerských vzťahov je pripravované podpísanie spoločného memoranda  o spolupráci v oblasti modernizácie agropotravinárskeho komplexu.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood