Facebook Statistics
Značka Kvality

Slovenský národný stánok so ZNAČKOU KVALITY SK na výstave SIAL 2012 v Paríži

31-10-2012

V dňoch 21. – 25. 10. 2012 sa vo francúzskom Paríži uskutočnil Medzinárodný potravinársky veľtrh SIAL 2012.

Jedná sa o medzinárodný obchodno – kontraktačný veľtrh, ktorý sa koná v Paríži každé dva roky, kde sa počas 5 dní ocitlo na ploche cca 215 000 m2 viac ako 150 000 odborníkov z potravinárskeho priemyslu z viac ako 200 krajín celého sveta.

Prostredníctvom národného stánku sa na tomto veľtrhu zúčastnilo aj Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, ktoré prezentovalo Národný program podpory poľnohospodárskych produktov a potravín Značka kvality SK pričom  súčasťou expozície boli aj výrobky so Značkou kvality SK. 

V rámci veľtrhu sa prezentovalo sedem slovenských výrobcov,  a to už opakovane spoločnosti I.D.C. Holding, a. s. výrobca cukroviniek a trvanlivého pečiva, Gas familia, s.r.o. výrobca a distribútor alkoholických nápojov a vín s vysokou kvalitou, Novofruct SK, s.r.o. spracovateľ čerstvého ovocia, zeleniny a mäsa, finálnymi produktmi sú dojčenská výživa, dojčenské pokrmy, ovocné a zeleni¬nové konzervy, mäsové nátierky a hotové jedlá. Nováčikom tohto ročníka veľtrhu boli spoločnosti Brand food, s.r.o výrobca slnečnicových semiačok a výrobca syrov z ovčieho, kravského a kozieho mlieka - Kozí vŕšok -Leonteus, s.r.o..

Samostatne na veľtrhu vystavovali ďalší slovenský výrobcovia potravín, a to spoločnosť McCarter, a.s.- najvýznamnejší slovenský výrobca ovocných nápojov a ovocno-zeleninových drení a spoločnosť Tekmar Slovensko, s.r.o. výrobca originálnych produktov racionálnej výživy.

Odborná verejnosť takto mohla zakúsiť chuť Slovenska prostredníctvom slovenských kvalitných potravín.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood