Facebook Statistics
Značka Kvality

Spolupráca s RF je veľmi perspektívna

06-03-2013

(Moskva, 3. – 5. marca 2013) – Delegácia MPRV SR sa  zúčastnila na 16. zasadnutí Medzivládnej komisie pre hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu medzi SR a RF v Moskve. Rokovanie Expertnej skupiny pre spoluprácu v oblasti poľnohospodárstva viedol štátny tajomník MPRV SR Štefan Adam za slovenskú stranu a námestník ministra poľnohospodárstva RF Iľja Vasiľjevič Šestakov za ruskú stranu. V rámci rokovaní diskutovali o možnostiach spolupráce s regiónmi FR – predovšetkým s Astrachánskou oblasťou, Ťumenskou oblasťou, Sverdlovskou oblasťou a Chanty-Mansijskou oblasťou. Napríklad v Astrachanskej oblasti sa v rámci spolupráce so SR plánuje zriadiť Centrum reprodukcie, genetiky a chovu hovädzieho dobytka.

V rámci rozšíreného zasadnutia Slovensko-ruskej podnikateľskej rady vystúpil štátny tajomník MPRV SR  Štefan Adam. Vyzdvihol spoločné úsilie oboch krajín pri výmene know-how odborníkov v oblasti chovu hovädzieho dobytka a zhodnotil spoluprácu Slovenska s Astrachaňou: „Účasť našich zástupcov rezortu poľnohospodárstva na tomto zasadnutí je o to radostnejšia, že v poslednom období sa, v oblasti poľnohospodárstva, vzťahy našich krajín značne zintenzívnili. Keďže osobitnou prioritou vlády Slovenskej republiky je zahraničná politika, s dôrazom na rozvoj hospodárskej spolupráce, teší nás, že práve v oblasti poľnohospodárstva sa tento cieľ aktívne napĺňa. Mimoriadne podnetné a dynamické sú najmä naše vzájomné rokovania s oficiálnymi zástupcami regiónov Ruskej federácie, aj so zástupcami podnikateľskej sféry a vedecko-výskumnej oblasti jednotlivých regiónov. Navyše, tieto rokovania už prinášajú v súčasnosti konkrétne priaznivé výsledky.“

Počas rokovania na Ministerstve poľnohospodárstva RF slovenskú delegáciu prijal námestník ministra Iľja Vasilievič Šestakov. Diskutovali o nových témach, ktoré pomôžu viac rozvinúť vzťahy oboch krajín na federálnej úrovni v oblasti poľnohospodárstva.

Členovia delegácie MPRVSR:
Štátny tajomník MPRV SR Štefan Adam
GR Sekcie poľnohospodárstva MPRV SR Ján Vajs
GR sekcie Potravinárstva a obchodu MPRV SR Zuzana Nouzovská
Ústredný riaditeľ ŠVPS SR Jozef Bíreš
pracovníčka Odboru zahraničnej koordinácie MPRV SR Oľga Mišániová
Podnikateľskú sféru zastupovali:
riaditeľ spoločnosti OMOSS s.r.o. Trstená Marián Murín
riaditeľ Isokman Trading s.r.o. Zvolen Emil Lauko
zástupca riaditeľa Isokman Trading s.r.o. Attila Cirjak
riaditeľ zastúpenia v RF Easfield RF a.s. Michal Pišoja


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood