Facebook Statistics
Značka Kvality

Stretnutie ministra Jahnátka s nemeckým veľvyslancom

23-01-2015

(23. januára 2015, Bratislava) – Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek prijal na pôde ministerstva veľvyslanca Spolkovej republiky Nemecko v Slovenskej republike Thomasa Götza s cieľom prediskutovať aktuálne otázky vzájomnej spolupráce.

Obe strany potvrdili dobrú úroveň vzťahov, ktorá sa prejavuje nielen v hospodárskej alebo kultúrnej oblasti, ale aj v rovine politickej v rámci ktorej opakovane  dochádza na medzinárodnej úrovni k zastávaniu rovnakých stanovísk. „Pozície Slovenska a Nemecka sú si často blízke,“ vyjadril sa minister Jahnátek.

Hlavnou témou stretnutia bol najmä problém nízkej úrovne kvality a bezpečnosti potravín ponúkaných na predaj obchodnými reťazcami na Slovensku a s tým súvisiace udeľovanie vysokých pokút.

Minister v tejto súvislosti zdôraznil význam aktuálneho nastavenia systému pokút a poukázal na dosiahnuté výsledky. Nemecké obchodné reťazce sa podľa neho udržiavajú v rámci kvality ponúkaných produktov na prijateľnej úrovni.

Minister zároveň potvrdil záujem rezortu na vedení dialógu v tomto smere a veľvyslanca uistil, že štát má záujem riešiť problém kvality a bezpečnosti potravín koncepčne.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood