Facebook Statistics
Značka Kvality

Stretnutie ministra Ľubomíra Jahnátka s mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Maďarska Csabom Baloghom

31-05-2012

Bratislava, 31. mája 2012 – Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Maďarska Csabu Balogha. V rozhovore sa obidve strany informovali o stave poľnohospodárstva, možnostiach rozvoja vidieka, podpore malých a stredných farmárov, v súvislosti s prenájmom pôdy, spoločných postupoch pri zvyšovaní umiestnenia domácich produktov na domácom trhu, či programoch cezhraničnej spolupráce medzi Maďarskom a Slovenskou republikou.

„Veľa nás spája, v mnohom sú naše podmienky rozdielne a máme aj niektoré nedorozumenia, ktoré musíme riešiť, “ povedal minister Ľ. Jahnátek. „Avšak najdôležitejší pre obidve strany je fakt, že nie je efektívnejší spôsob ako riešiť nezamestnanosť v našich krajinách, ako podpora pôdohospodárstva a rozvoj vidieka, “ dodal minister.

Dotkli sa aj problematiky Tokajskej oblasti, ktorá je riešená na medzinárodnej úrovni. Ľubomír Jahnátek však zdôraznil: „Poznám celý chronologický vývoj od jeho začiatku, viem v akom je to stave dnes.“ Minister Ľubomír Jahnátek jasne formuloval dve základné požiadavky Slovenskej republiky, zachovanie minimálne 908 ha tokajských viníc na území SR a názov oblasti „Vinohradnícka oblasť Tokaj“. Následne minister pokračoval: „Hovorme však tiež o tom, ako môžeme tento náš spoločný klenot vo forme tokajských oblastí zveľaďovať, úspešne propagovať v prospech vinárov, značky a v prospech cestovného ruchu.“ Csaba Balogh súhlasil a dodal: „Áno, aj ja mám také skúsenosti, že vinári medzi sebou nemajú problémy v tejto oblasti.“

Na stretnutí sa zúčastnili aj Tibor Varga (radca a vedúci Obchodnej kancelárie Veľvyslanectva Maďarska v SR), Ján Husárik (riaditeľ odboru zahraničnej koordinácie) a Lýdia Fegyveresová z odboru zahraničnej koordinácie MPRV SR.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood