Facebook Statistics
Značka Kvality

V Číne sa konalo fórum pre poľnohospodársko–obchodnú a hospodársku spoluprácu

09-11-2016

V čínskom Kunmingu sa konalo zasadnutie 11. Fóra pre poľnohospodársko–obchodnú a hospodársku spoluprácu medzi Čínou a 16 krajinami strednej a východnej Európy, ktorého nosnou témou boli inovácia, zelený rozvoj a nové príležitosti pre poľnohospodársko-obchodnú a investičnú spoluprácu.

Delegáciu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR viedol štátny tajomník rezortu Gabriel Csicsai, ktorý vo svojom vystúpení zdôraznil rozhodujúcu úlohu vedy, výskumu a inovácií pri riešení globálnych výziev akými sú napríklad rast populácie, klimatické zmeny a neustále sa obmedzujúce prírodné zdroje. Riešenie týchto problémov nie je v silách jednej krajiny a mnohostranná spolupráca v rámci zoskupenia SVE 16+ Čína predstavuje významný potenciál v tejto oblasti.

„Slovenská republika disponuje kvalifikovanými a skúsenými odborníkmi a je pripravená sa aktívne zapojiť do spoločných projektov, ktoré budú predstavovať významný impulz aj pre rýchlejší rozvoj vzájomných bilaterálnych vzťahov medzi Čínou a SR," uviedol Gabriel Csicsai.

Súčasťou programu bolo aj 3. zasadnutie Poradného výboru Združenia pre podporu poľnohospodárskej spolupráce medzi Čínou a krajinami SVE, ktorého cieľom je konkrétna podpora pri vyhľadávaní vhodných investičných projektov, obchodných partnerov, výrobcov a obchodníkov zo všetkých oblastí poľnohospodárskeho a potravinárskeho sektora.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Platformy pre brexit
Bestslovakfood