Facebook Statistics
Značka Kvality

Vyhodnotenie vzdelávacích kurzov pre zamestnancov EFSA

22-10-2018

Cieľom projektu OC/EFSA/AMU/2015/04 bolo podporenie Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín (EFSA) v pripravenosti interných kapacít na výkon systematických prehľadov odbornej literatúry v oblasti bezpečnosti potravín na účely hodnotenia rizika.

Zamestnancom EFSA (vrátane stážistov) ako aj expertom (z panelov, pracovných skupín a členských štátov) boli ponúknute 4 druhy vzdelávacích kurzov.

Predložená správa opisuje poskytnuté školenia a ich celkové zhodnotenie. V období od 17. 10. 2016 do 11. 04. 2018 poskytol tím školitelov z SYRCLE (SYstematic Review Centre for Laboratory animal Experimentation, www.syrcle.nl) a partnerov 22 školení. Na školeniach sa zúčastnilo celkom 339 osôb (v priemere 15 osôb/školenie). Niektorí pracovníci sa zúčastnili viac ako 1 školenia.

Jednotlivé školenia boli vyhodnotené pomocou on-line formulárov, ktorý pozostával z všeobecných otázok (napr. o školiacej miestnosti alebo materiáloch pre školenie), ale aj konkrétnych otázok týkajúcich sa rôznych častí vzdelávacích kurzov. Okrem toho mali účastníci možnosť vzniesť kvalitatívne pripomienky. Priemerné skóre školení bolo 8,53 z 10. Často sa objavovali poznámky typu „Toto školenie bolo jedným z najužitočnejších, ktorého som sa zúčastnil za posledných pár rokoch".

Na základe prevažujúcich pozitívnych skúseností sa v správe odporúčajú ďalšie budúce školenia expertov EFSA.

Celú vedeckú správu nájdete na webovom sídle EFSA.

 


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood