Facebook Statistics
Značka Kvality

Zs. SIMON: Výzvy na čerpanie eurofondov pre BSK sa vypíšu koncom januára 2012

16-01-2012

Šéf Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Zsolt Simon (Most-Híd) sa dnes stretol s predsedom Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavlom Frešom (SDKÚ-DS), primátorom hlavného mesta Bratislavy Milanom Ftáčnikom, primátorom Malaciek Jozefom Ondrejkom, primátorom Pezinka Oliverom Solgom a primátorom Senca Karolom Kválom, aby ešte pred marcovými voľbami prerokovali spoločnú stratégiu 11 bratislavských obvodov a okresných miest v BSK - Malaciek, Pezinka a Senca pre efektívnejšie čerpanie eurofondov pre BSK z programového obdobia 2007 až 2013.

"Prvotná úloha je vyčerpať maximálny objem peňazí 14,1 milióna eur na integrovanú stratégiu rozvoja mestských častí Bratislavy a troch spomenutých okresných miest. Výzva má byť vypísaná 30. januára 2012. Z týchto peňazí bude možné, aby mestské časti pripravili analýzu sociálno-ekonomických možností a taktiež renovovali školy, námestia a zeleň," uviedol na brífingu po rokovaní na pôde svojho rezortu Simon.

"Taktiež sme sa dohodli na postupe vyhlásenia ďalšej výzvy, tiež na 30. januára 2012, a to na regionálnu a mestskú dopravu v objeme 8,1 milióna eur, z ktorej je možné riešiť integrovanú dopravu v rámci Bratislavského kraja," informoval.

Predmetom vzájomného rokovania podľa Simona bola aj otázka financovania informatizácie verejnej správy - informačného portálu hlavného mesta Bratislavy, jeho mestských častí a Malaciek, Pezinka a Senca. "Výzvu by sme v tomto prípade mohli vyhlásiť už 20. januára 2012, ale po vzájomných konzultáciách termín výzvy možno posunieme," dodal šéf MPRV SR. (TASR)


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood