Facebook Statistics
Značka Kvality

OECD predstavila možnosti spolupráce v oblasti agrárnej vedy

30-04-2015

(Nitra, 27. – 28. apríla 2015) - Koordinátorka programu OECD pre agrárny výskum (CRP) Janet Schofieldová predstavila počas svojej návštevy na Slovensku možnosti čerpania finančných prostriedkov z jedinečného programu OECD, ktorý podporuje agrárnu vedu.

Na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre prezentovala podmienky na získanie finančnej podpory z OECD na organizovanie vedeckých konferencií a individuálne vedecké štipendiá. Prijal ju aj rektor Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre Dr.h.c. prof. Ing. Peter Bielik, PhD, ktorý potvrdil záujem o prehĺbenie spolupráce univerzity s OECD. Na tento účel bude pripravená vzájomná dohoda medzi SPU a Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o možnostiach vysielania študentov univerzity na stáže na zastupiteľských úradoch SR v zahraničí (napríklad na SM SR pri OECD, SZ EÚ v Bruseli alebo na ZÚ SR v Ríme pre agendu FAO). Krátkodobé pobyty doktorandských študentov SPU v OECD by mala umožniť pripravovaná dohoda o spolupráci medzi univerzitou a OECD.

Koordinátorka programu CRP sa stretla aj s vedením a tímom Fakulty európskych štúdií a regionálneho rozvoja SPU, ktorá získala podporu z OECD na organizovanie vedeckej konferencie v SR  (Nitra, 3. – 4. decembra 2015). Ide pritom vôbec o prvú konferenciu, ktorá bude na Slovensku z tohto programu OECD podporená.

Predstaviteľka OECD diskutovala aj so zástupcami Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra v Lužiankach. „Boli by sme veľmi radi, keby sa v nasledovnom období v grafoch zobrazujúcich úspešnosť pri čerpaní z prostriedkov programu Slovensko viac objavovalo,“ potvrdila Janet Schofieldová záujem OECD o zvýšenie aktivity malých štátov v programe.

Program CRP podporuje od roku 1978 medzinárodnú spoluprácu v oblasti základného a aplikovaného výskumu v sektore pôdohospodárstva (vrátane potravinárstva, lesného a rybného hospodárstva). Slovenská republika je členom programu. Výzva na rok 2016 je otvorená do 10. septembra 2015. Viac o programe na http://www.oecd.org. Kontakt: [email protected].  

Link na tlačovú správu SPU v Nitre: http://www.uniag.sk/sk/aktualne-informacie/items/zastupkyna-oecd-janet-schofield-prezentovala-na-spu-moznosti-spoluprace/

 


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood