Facebook Statistics
Značka Kvality

Svetový deň potravín 2013

26-11-2013

Dňa 22. októbra 2013 sa v priestoroch štátneho podniku Agroinštitút Nitra uskutočnila národná oslava Svetového dňa potravín, ktorý si každoročne pripomínajú krajiny na celom svete.

Tento rok sa na podujatí zúčastnili okrem študentov SPU Nitra, ktorí pod vedením doc. Ing. Márie Kadlečíkovej, CSc. vypracovali prieskum k potravinovému odpadu v slovenských domácnostiach, aj študenti Strednej odbornej školy z Kežmarku, Strednej odbornej školy gastronómie a cestovného ruchu z Nitry a Spojenej školy z Nitry s prezentáciami svojich zručností. Mladých ľudí zaujalo koleso šťastia Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a možnosť otestovať si svoje vedomosti.

Do sprievodných podujatí sa zapojili aj žiaci nitrianskych základných škôl a centier voľného času, ktorí nakreslili plagáty s tohtoročnou témou Zdravé potravinové systémy. Víťazné plagáty boli ocenené priamo na podujatí.

Počas oslavy SDP boli vyhlásení víťazi súťaží Zväzu ekologického poľnohospodárstva (www.ecotrend.sk) Biofarma roka 2013 a Vidieckeho parlamentu na Slovensku (www.vipa.sk) Líderka roka 2013.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood