Facebook Statistics
Značka Kvality

Výzva na výber koordinačného centra pre implementáciu Schémy OECD pre odrodovú certifikáciu osív pohybujúcich sa v medzinárodnom obchode

21-06-2012

OECD zverejnila 15. júna 2012 výzvu na výber koordinačného centra pre implementáciu Schémy OECD pre odrodovú certifikáciu osív pohybujúcich sa v medzinárodnom obchode.

Výzva OECD sa končí 14. septembra 2012 o 10.00 parížskeho času.
Referenčné číslo výzvy je 100000092.

Informácia:

Odbornou náplňou koordinačného centra bude v úzkej spolupráci s oddelením OECD pre poľnohospodárske kódy a schémy zabezpečovať:

  • Viesť a aktualizovať elektronickú databázu odrôd prípustných pre certifikáciu na základe údajov národných certifikačných autorít členských krajín schémy a OECD,
  • odpovedať na technické otázky týkajúce sa databázy,
  • 2x ročne (v júli a decembri) sfinalizovať zoznam odrôd pre účely jej prezentácie a publikovania,
  • pripraviť návrhy pre efektívnejšiu a častejšiu aktualizáciu databázy a jej modernizáciu,
  • zúčastňovať sa výročného zasadnutia schémy, stretnutí byra a rozšírenej poradnej skupiny schémy, ako aj technických zasadnutí schémy v Paríži alebo členských krajinách schémy,
  • poskytovať technické poradenstvo OECD a národným certifikačným autoritám v krajinách kandidujúcich na členstvo v schéme v otázkach týkajúcich sa ich budúceho členstva v schéme.

Informatívne OECD uvádza, že v súčasnosti má platné koordinačné centrum kontrakt uzatvorený na 27,9-tis. € ročne, vrátane povinnosti prípravy 4-5 technických dokumentov ročne, suma však nezahŕňa cestovné výdavky súvisiace s účasťou na zasadnutiach schémy.

Kontrakt by sa mal uzatvoriť na obdobie od 1. januára 2013 do 31. decembra 2013, s možnosťou maximálneho predĺženia na 3 roky (tichým súhlasom zmluvných strán).

 Doplňujúca informácia:

Schéma OECD pre odrodovú certifikáciu osív pohybujúcich sa v medzinárodnom obchode (SEED) poskytuje medzinárodný rámec pre certifikáciu poľnohospodárskych osív pohybujúcich sa v medzinárodnom obchode. Vznikla v roku 1958.

Jej cieľom je podpora produkcie a používania kvalitných osív poľnohospodárskych plodín, ktorých zdroj, autentickosť a odrodová čistota sú garantované, a uľahčuje tým ich pohyb v medzinárodnom obchode. Množstvo osív certifikovaných OECD sa z roka na rok zvyšuje, v súčasnosti sa pohybuje okolo 400-tis. ton.

V súčasnosti je členom osivárskej schémy 58 krajín, vrátane SR (zo 7 osivárskych schém sme členmi 6). Národnou certifikačnou autoritou je v SR Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky.

Okrem osivárskej schémy je SR členom aj Schémy OECD pre lesný reprodukčný materiál a Schémy pre uplatňovanie medzinárodných štandardov pre ovocie a zeleninu.

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood