Centrum excelentnosti vytvorí priestor aj pre mladých vedeckých pracovníkov
Za účasti ministra pôdohospodárstva SR Miroslava Jureňu dnes podpísalo trinásť zástupcov vedeckých a výskumných organizácií pôsobiacich v oblasti potravinárstva zmluvu o vybudovaní Centra excelentnosti potravinárskeho výskumu (CEPV).
V podmienkach Slovenskej republiky vytvorí CEPV priestor pre potravinárov na riešenie úloh a reagovanie na požiadavky potravinárskeho priemyslu SR. Bude prínosom i pre spotrebiteľov na jednotnom trhu EÚ, a zároveň otvorí nové možnosti vedeckovýskumným kolektívom, ktoré sa budú môcť zaoberať výskumom vyplývajúcim z európskeho výskumného priestoru a európskeho sieťovania excelentných pracovísk v danej oblasti.
Centrum excelentnosti potravinárskeho výskumu vzniklo v súlade s Programovým vyhlásením vlády na podnet Ministerstva pôdohospodárstva SR.