Facebook Statistics
Značka Kvality

Desiaty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“

10-10-2023

EFSA podcast

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal desiaty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na nové potraviny vyrobené v laboratóriu.

Z laboratória na vidličku

Zaujímalo Vás niekedy ako chutí steak vypestovaný v laboratóriu? Alebo ako ho vypestovať? Počúvajte a dozviete sa to!

Od kultivovaných kuracích nugetiek až po hovädzie hamburgery z buniek - potraviny získané z bunkových kultúr sa dostávajú na titulky novín po celom svete. V najnovšom diely EFSA podcastu sa dozviete o motivácii, s ktorou sa stretávajú výrobcovia a o výzvach, ktorým čelia, a nato, či by sa niekedy tieto potraviny mohli stať alternatívou tradičného mäsa.

Vypočujte si desiaty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa Edward Bray, pracovník komunikačného oddelenia EFSA, rozpráva s expertom Wolfgang Gelbmann, vedecký pracovník v tíme pre charakterizáciu nových potravín v EFSA, ktorý nám vysvetľuje ako sa bude posudzovať bezpečnosť a proces získania povolenia v EÚ.

Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.

 

Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood