Devätnásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal devätnásty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na incidenty súvisiace s bezpečnosťou potravín a prepuknutie chorôb.
Pripravení na neočakávané
Európska únia (EÚ) má jeden z najbezpečnejších potravinových systémov na svete, avšak k incidentom v oblasti bezpečnosti potravín môže vždy dôjsť. Ak k nim dôjde, EÚ je pripravená rýchlo reagovať okamžitými opatreniami. Identifikácia zdroja výskytu chorôb z potravín je kľúčová a vnútroštátne orgány konajú tak, aby zabezpečili ochranu spotrebiteľov.
Tento diel podcastu vychádza v nadväznosti na Svetový deň bezpečnosti potravín, ktorý každoročne pripadá na 7. júna, a ktorého tohtoročnou témou bola príprava na neočakávané udalosti.
Vypočujte si devätnásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa Edward Bray, pracovník komunikačného oddelenia úradu EFSA, rozpráva s Eleonora Sarno, vedecká pracovníčka tímu biologického monitorovania úradu EFSA, a s Peter Sousa Hoejskov, regionálny úrad WHO pre Európu, technický pracovník pre bezpečnosť potravín a zoonózy, okrem iného aj o fungujúcich tímoch, ktoré reagujú na incidenty súvisiace s bezpečnosťou potravín, a o tom, ako zostať pripravení.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Všetok obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.