Facebook Statistics
Značka Kvality

Dvanásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“

11-12-2023

EFSA podcast

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal dvanásty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na kontaminanty v potravinách.

Toxické ochutnávky: kontaminanty v potravinách

Kontaminanty sa do potravín môžu dostať rôznymi cestami, napríklad aj pri ich varení a spracovaní, znečistením z ľudskej činnosti a z prirodzených zdrojov. Úrad EFSA posudzuje riziko, ktoré predstavujú všetky tieto typy kontaminantov a poskytuje odporúčania tvorcom politík alebo spotrebiteľom, ako znížiť riziká.

Vypočujte si dvanásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia úradu EFSA, rozpráva s expertkou Mary Gilsenan, vedúca oddelenia úradu EFSA pre kontaminanty a s Bastian Zeiger, vedcom agentúry ECHA, ktorý sa v tomto diely podcastu venuje konkrétne PFAS.

Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.

Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood