Dvanásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal dvanásty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na kontaminanty v potravinách.
Toxické ochutnávky: kontaminanty v potravinách
Kontaminanty sa do potravín môžu dostať rôznymi cestami, napríklad aj pri ich varení a spracovaní, znečistením z ľudskej činnosti a z prirodzených zdrojov. Úrad EFSA posudzuje riziko, ktoré predstavujú všetky tieto typy kontaminantov a poskytuje odporúčania tvorcom politík alebo spotrebiteľom, ako znížiť riziká.
Vypočujte si dvanásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa James Ramsay, vedúci komunikačného oddelenia úradu EFSA, rozpráva s expertkou Mary Gilsenan, vedúca oddelenia úradu EFSA pre kontaminanty a s Bastian Zeiger, vedcom agentúry ECHA, ktorý sa v tomto diely podcastu venuje konkrétne PFAS.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.