Európsky úrad pre bezpečnosť potravín vydal svoj prvý podcast: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) plánuje vydávať sériu podcastov, čím sa pridáva k ďalším európskym inštitúciám, ktoré využívajú podcasty na komunikáciu s obyvateľmi EÚ.
V nových podcastoch EFSA sa môžete tešiť na rozhovory s vedcami, ktorí pomáhajú udržať bezpečnosť potravín v EÚ.
Čo Vás v prvom rade zaujíma v súvislosti s potravinami?
Premýšľate nad bezpečnosťou potravín, keď uvažujete o tom čo budete jesť?
V prvej epizóde podcastu Barbara Ghizzoni, vedúca tímu Digital Publishing na komunikačnom oddelení EFSA, diskutuje s Domagoj Vrbos, vedúcim tímu strategickej komunikácie, zodpovedným za sociálny výskum a poradenstvo v EFSA, o poznatkoch najnovšieho prieskumu Eurobarometer 2022, ktorý odhaľuje ako obyvatelia EÚ vnímajú riziká súvisiace s nákupom potravín a ako to ovplyvňuje to, čo jeme.
Nový podcast si môžete vypočuť na rôznych platformách, ako aj na web stránke EFSA. Upútavku si môžete vypočuť na tomto odkaze.
Je bezpečné jesť hmyz?
Koľko šálok kávy môžem vypiť za deň?
Ako nám veda pomáha zlepšiť životné podmienky zvierat?
To je len niekoľko z otázok, ktorými sa EFSA plánuje zaoberať vo svojich ďalších podcastoch.
Medzi ďalšie európske inštitúcie, ktoré vydávajú podcasty patrí napríklad „the European Chemicals Agency“ (ECHA) so svojím podcastom Safer Chemicals, „the European Centre for Disease Prevention and Control“ (ECDC) s podcastom ECDC: On Air alebo aj podcast Európskej komisie Food for Europe, zameraný na oblasti potravinárstvo a poľnohospodárstvo.