Facebook Statistics
Značka Kvality

Hodnotenia rizika látky kyseliny polyakrylovej, sodnej soli na použitie v aktívnych materiáloch pre styk s potravinami

19-07-2016

Látka č. 1015 určená pre styk s potravinami má byť použitá ako kvapalný absorbér v baleniach čerstvých alebo mrazených potravín ako je mäso, hydina, morské plody, čerstvé ovocie a zelenina. Vedecký Panel CEF dospel k záveru, že použitie kyseliny polyakrylovej a sodnej soli nevyvoláva žiadne bezpečnostné riziko pri ich použití v absorpčných podložkách v čerstvých alebo mrazených baleniach potravín. Tieto absorpčné podložky musia byť použité len za podmienok, v ktorých absorpčná kapacita aktívnej látky nie je prekročená a je vylúčený priamy kontakt s potravinami.

Viac informácií nájdete na webovom sídle EFSA na adrese: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2016.4533/full


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Projekty podporované z fondov EÚ
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood