Hodnotenia rizika látky kyseliny polyakrylovej, sodnej soli na použitie v aktívnych materiáloch pre styk s potravinami
Látka č. 1015 určená pre styk s potravinami má byť použitá ako kvapalný absorbér v baleniach čerstvých alebo mrazených potravín ako je mäso, hydina, morské plody, čerstvé ovocie a zelenina. Vedecký Panel CEF dospel k záveru, že použitie kyseliny polyakrylovej a sodnej soli nevyvoláva žiadne bezpečnostné riziko pri ich použití v absorpčných podložkách v čerstvých alebo mrazených baleniach potravín. Tieto absorpčné podložky musia byť použité len za podmienok, v ktorých absorpčná kapacita aktívnej látky nie je prekročená a je vylúčený priamy kontakt s potravinami.
Viac informácií nájdete na webovom sídle EFSA na adrese: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.2903/j.efsa.2016.4533/full