Odbor zahraničnej koordinácie
18-06-2009
Ochucujúce látky sa pridávajú do potravín na úpravu ich chuti a vône. Výrobcovia potravín používajú ochucujúce látky už mnoho rokov v rôznych druhoch potravín, od cukrárenských výrobkov, nealkoholických nápojov, až po obilniny, koláče a jogurty.
18-06-2009
Na rokovaní Vlády SR zo dňa 17. júna 2009 boli v rámci programu prerokované a schválené materiály rezortu pôdohospodárstva, prostredníctvom,...
17-06-2009
Teplo a sucho praje hlavne škodcom. Takže sa premnožili napr. aj roztočce na ovocných drevinách, ktoré škodia najmä na jadrovinách.
17-06-2009
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA), Európske centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (ECDC) a Európska agentúra pre liečivá (EMEA) publikovali spoločnú vedeckú správu o meticilín-rezistentných baktériách Staphylococcus aureus (MRSA) u dobytka, spoločenských zvierat a v potravinách.
15-06-2009
Ministerstvo pôdohospodárstva SR zverejňuje podľa §8 (2)c zákona č. 184/2006 Z. z. o pestovaní geneticky modifikovaných rastlín v poľnohospodárskej výrobe v znení neskorších predpisov nasledovnú informáciu...
15-06-2009
Vedecký panel EFSA pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami, enzýmy, aromatické látky a technologicky pomocné látky (ďalej Panel CEF) sa domnieva, že nehrozia žiadne zdravotné riziká z krátkodobej konzumácie raňajkových cereálií kontaminovaných 4-methylbenzofenónom na úrovniach uvedených skôr v tomto roku.
12-06-2009
Dnes bolo publikované stanovisko EFSA poskytujúce konsolidovaný prehľad o využití génových markérov antibiotickej rezistencie (ARMG) u GM plodín, vrátane spoločného vedeckého stanoviska Panelov GMO a BIOMAZ.
12-06-2009
Je dobré, že po veľmi teplom začiatku vegetácie trvá už dlhšiu dobu teplotne celkom normálne počasie.