Sekcie
26-05-2008
Hlavným predmetom činnosti ústavu je vedecko-výskumná a vývojová činnosť v oblasti potravinárskej chémie, analytickej chémie, mikrobiológie, molekulárnej biológie, genetiky, potravinárskej informatiky a celého komplexu technológií vrátane...
20-05-2008
o geneticky modifikovaných potravinách a krmivách
(Text s významom pre EHP)
20-05-2008
ktorým sa ustanovujú všeobecné zásady a požiadavky potravinového práva, zriaďuje Európsky úrad pre bezpečnosť potravín a stanovujú postupy v záležitostiach bezpečnosti potravín
20-05-2008
o cezhraničnom pohybe geneticky modifikovaných organizmov
(Text s významom pre EHP)
20-05-2008
ktoré zavádza systém vypracovania a prideľovania jednoznačných identifikátorov pre geneticky modifikované organizmy
20-05-2008
o sledovateľnosti a označovaní geneticky modifikovaných organizmov a sledovateľnosti potravín a krmív vyrobených z geneticky modifikovaných organizmov a ktorým sa mení a dopĺňa smernica 2001/18/ES
19-05-2008
Let obaľovača jablčného je naďalej v nižších počtoch a nedosiahol ešte svoj vrchol. Kladenie vajíčok bolo teoreticky možné podľa večerných teplôt iba 3 dni na konci 20. týždňa.
13-05-2008
Za posledný rok sa Výskumnému ústavu rastlinnej výroby v Piešťanoch, ktorý patrí do Slovenského centra poľnohospodárskeho výskumu v Nitre, podarilo dosiahnuť viacero pozoruhodných výsledkov. Jeho riaditeľ Ján Kraic na verejnom odpočte ústavu 12. mája v Nitre poznamenal,...
12-05-2008
V tomto období je pre nížinné polohy republiky aktuálne ošetrenie proti vrtivke čerešňovej, ktorá spôsobuje červivosť plodov čerešní.
06-05-2008
Vzhľadom na to, že denné teploty v podstate nepresahujú 20-stupňovú hranicu, je vývoj väčšiny škodcov spomalený a natiahnutý na dlhšie obdobie.