Jedenásty diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal jedenásty diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami.
Záležitosti týkajúce sa materiálov
Naše potraviny a nápoje sa stretávajú s rôznymi druhmi materiálov - napríklad s plastom, kovom, sklom a keramikou. Avšak, aké to môže mať zdravotné riziká? Ako sa v súvislosti s rastúcim problémom znečistenia plastami menia obaly na potraviny?
Vypočujte si jedenásty diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa Edward Bray, pracovník komunikačného oddelenia EFSA, rozpráva s expertkou Cristina Croera, vedecká pracovníčka v tíme EFSA pre materiály prichádzajúce do kontaktu s potravinami. Spoločne Vás v podcaste vezmú na cestu od plastu cez kov až po bambus, od recyklácie až po nové inteligentné materiály.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke úradu EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.