Facebook Statistics
Značka Kvality
Aktuálne - slintačka a krívačka v SR

Sekcia pôdohospodárskej politiky a rozpočtu

Rast baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa počas transportu a skladovania

01-07-2016

Úrad EFSA zverejnil publikáciu s názvom: ,, Rast baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa počas transportu a skladovania , v ktorej sa hovorí, že úrad EFSA posúdil vplyv času a teploty na rast baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa, v čerstvom hovädzom, bravčovom, jahňacom a hydinovom mäse. Experti použili prediktívne modely pre porovnanie rastu baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa s rastom patogénnych baktérií a prišli k záveru, že baktérie spôsobujúce kazenie mäsa za rovnakých podmienok rastú rýchlejšie.

Dovoľujem si Vám zaslať správu v anglickom jazyku a tlačovú správu v slovenskom jazyku a takiež dve vedecké stanoviská týkajúce sa ohrozenia verejného zdravia súvisiaceho s údržbou chladiaceho reťazca počas skladovania a prepravy mäsa, ktoré nájdete v prílohe.

Viac informácií nájdete na webovom sídle EFSA na adrese: http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/160630

Prílohy (dokumenty na stiahnutie)



Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Projekty financované z fondov EÚ
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood