Rast baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa počas transportu a skladovania
Úrad EFSA zverejnil publikáciu s názvom: ,, Rast baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa počas transportu a skladovania “, v ktorej sa hovorí, že úrad EFSA posúdil vplyv času a teploty na rast baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa, v čerstvom hovädzom, bravčovom, jahňacom a hydinovom mäse. Experti použili prediktívne modely pre porovnanie rastu baktérií spôsobujúcich kazenie mäsa s rastom patogénnych baktérií a prišli k záveru, že baktérie spôsobujúce kazenie mäsa za rovnakých podmienok rastú rýchlejšie.
Dovoľujem si Vám zaslať správu v anglickom jazyku a tlačovú správu v slovenskom jazyku a takiež dve vedecké stanoviská týkajúce sa ohrozenia verejného zdravia súvisiaceho s údržbou chladiaceho reťazca počas skladovania a prepravy mäsa, ktoré nájdete v prílohe.
Viac informácií nájdete na webovom sídle EFSA na adrese: http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/160630
Prílohy (dokumenty na stiahnutie)
- Tlačová správa SK (docx, 15.02 Kb, 414x)
- Scientific opinion - part 2 (pdf, 410.39 Kb, 423x)
- Scientific opinion - part 1 (pdf, 1.8 Mb, 590x)
- Growth of spoilage bacteria during storage and transport of meat (pdf, 2.37 Mb, 296x)