Facebook Statistics
Značka Kvality

Siedmy diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“

05-06-2023

EFSA podcast

Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal siedmy diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na klimatické zmeny ovplyvňujúce aj bezpečnosť potravín.

Zmena klímy: Čo znamená pre bezpečnosť potravín

Väčšina z nás dobre pozná vplyv klimatických zmien na životné prostredie – úbytok biodiverzity, stúpajúca hladina morí, vyššie teploty a omnoho viac. Avšak zmena klímy má aj priamy a nepriamy vplyv na bezpečnosť našich potravín, čo musí úrad EFSA zohľadniť pri posudzovaní rizík pre zdravie ľudí, zvierat a rastlín.

Vypočujte si siedmy diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa Barbara Ghizzoni, vedúca tímu Digital Publishing na komunikačnom oddelení EFSA, rozpráva s expertom Angelo Maggiore, vedecký pracovník oddelenia znalostí a inovácií úradu EFSA, o tom, ako môže zmena klímy pôsobiť ako hnacia sila vznikajúcich rizík v oblasti bezpečnosti potravín a krmív.

Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.

Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
Dotazník pre potravinárov
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood