Siedmy diel podcastu Európskeho úradu pre bezpečnosť potravín: „Science on the menu“
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) vydal siedmy diel podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa bližšie zameral na klimatické zmeny ovplyvňujúce aj bezpečnosť potravín.
Zmena klímy: Čo znamená pre bezpečnosť potravín
Väčšina z nás dobre pozná vplyv klimatických zmien na životné prostredie – úbytok biodiverzity, stúpajúca hladina morí, vyššie teploty a omnoho viac. Avšak zmena klímy má aj priamy a nepriamy vplyv na bezpečnosť našich potravín, čo musí úrad EFSA zohľadniť pri posudzovaní rizík pre zdravie ľudí, zvierat a rastlín.
Vypočujte si siedmy diel EFSA podcastu „Science on the menu“, v ktorom sa Barbara Ghizzoni, vedúca tímu Digital Publishing na komunikačnom oddelení EFSA, rozpráva s expertom Angelo Maggiore, vedecký pracovník oddelenia znalostí a inovácií úradu EFSA, o tom, ako môže zmena klímy pôsobiť ako hnacia sila vznikajúcich rizík v oblasti bezpečnosti potravín a krmív.
Nový diel EFSA podcastu „Science on the menu“ si môžete vypočuť na webovej stránke EFSA, ale aj na rôznych iných platformách.
Upozornenie: Názory respondentov podcastu nemusia nevyhnutne prezentovať oficiálne stanovisko úradu EFSA. Obsah podcastu je aktuálny v čase uverejnenia.