Facebook Statistics
Značka Kvality

Tlačové správy

Štátna tajomníčka MPRV SR vo Francúzsku

25-02-2013

(Paríž, 22. - 23. februára 2013) - Štátna tajomníčka MPRV SR Magdaléna Lacko-Bartošová sa zúčastnila na slávnostnom otvorení Medzinárodného poľnohospodárskeho veľtrhu SIA (Salon international de l’agriculture) v Paríži. Jubilejný 50. ročník tohto významného podujatia sa nesie v znamení „Produkovať inak“.

Štátna tajomníčka MPRV SR sa zúčastnila aj na slávnostnej večeri, na pozvanie francúzskeho ministra poľnohospodárstva, potravinárskeho priemyslu a lesného hospodárstva Stéphana Le Folla. Pozvanie prijali oficiálni predstavitelia rezortov poľnohospodárstva z Európy, Ázie i Afriky. Stretnutie bolo príležitosťou na nadviazanie osobných kontaktov, aj možnosťou zoznámiť sa s problémami poľnohospodárskej výroby.

Súčasťou pracovnej cesty štátnej tajomníčky v Paríži bolo aj stretnutie s riaditeľom Kenom Ashom a zástupcom riaditeľa Raedom Safadim z Direktoriátu OECD pre obchod a poľnohospodárstvo. Na rokovaní bola prítomná aj Ingrid Brocková, veľvyslankyňa a stála predstaviteľka SR pri OECD v Paríži.

Témy rokovania:

- súčasná i budúca charakteristika a smerovanie poľnohospodárskej politiky, zameranej na pomoc farmárom pri zvládaní rizík podnikania, a ekologické poľnohospodárstvo
- trvalo udržateľné poľnohospodárstvo (stáže v OECD pre slovenských expertov)
- vedenie OECD prejavilo ochotu častejšie diskutovať o konkrétnych aktuálnych témach a podieľať sa na napr. na organizovaní odborných konferencií

Informácie o veľtrhu SIA

Veľtrh je viac ako po iné roky zameraný na vzdelávanie mladých poľnohospodárov, zbieranie vedomostí a skúseností z oblasti ekologického poľnohospodárstva. SIA prezentuje a oceňuje najlepšie výsledky poľnohospodárov z 22 krajín sveta, usporiadatelia počítajú z účasťou 700 tisíc návštevníkov.


Harmonogram ministra
AGROpodcast Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Nahlasovanie zásob komodít
Kalkulačky
Farmársky manuál SPP 2023 - 2027
Značka kvality
Školský program
Agromapy
EFSA – Temporary FC logo_socials
Integrovaný regionálny operačný program 2014 - 2020
Program rozvoja vidieka SR 2014 - 2022
Operačný program Rybné hospodárstvo 2014 - 2022
PRH 2021-2027
INTERREG V-A SK-CZ
Program cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Rakúsko
Program cezhraničnej spolupráce na programe Interreg V-A Slovensko-Madarsko
Bestslovakfood